جمعه 31 فروردين 1403
امروز :

تركيبات سنگ آهن

آهن عنصري است با عدد اتمي 26 و وزن اتمي 55.85 نقطه ذوب آن 1535 و نقطه جوش آن 3000 درجه سانتي گراد است. از نظر فراواني ، آهن چهارمين عنصر تشکيل دهنده پوسته جامد زمين بوده و 4.2 درصد پوسته از اين عنصر تشکيل شده است.

معروفترين کاني هاي سنگ آهن، ترکيبات اکسيدي بويژه مگنتيت ( Fe 3o 4 )و هماتيت ( Fe 2 o 3) مي باشند که در رنگ خاکستري تا زرد و قرمز متغير مي باشد. کاني هاي عمومي ديگر مانند گوتيت و ليمونيت و کربناته مانند Feco 3 مي باشند.مهمترين ذخاير سنگ آهن جهان تحت عنوان ( Banded Iron Formation ) شناخته شده اند. ذخاير ماگمايي نيز همچنين مي توانند منبعي براي ذخاير بزرگ مگنتيتي باشند.

سنگ‌هاي آهن از نقطه ‌نظر ساختار و ترکيب شيميايي متفاوت و متنوع هستند. نظر به اينکه کوره‌هاي توليد آهن و فولاد، حداکثر بازده را با ترکيب ثابت مواد اوليه مي‌توانند داشته باشند لذا ضروري است که انواع مختلف سنگ‌هاي آهن تامين شده و نيز مواد جنبي به‌گونه‌اي وارد کوره شوند که خوراک از خواص فيزيکي ـ شيميايي و مکانيکي ثابت برخوردار باشد.

توليد و دانه بندي سنگ آهن يکي از فرآيند‌هاي آماده‌سازي است که طي آن ذرات نرمه کاني آهن با عيار بالا تبديل مي‌شوند. به‌طور کلي هدف از دانه بندي سنگ آهن در صنعت آهن و فولاد در کوره هاي بلند عبارتند از:

ـ استفاده بهينه از سنگ آهن با عيار بالا براي مصرف در کوره‌هاي بلند احيا

ـ تهيه خوراکي مناسب براي ‏کوره‌هاي بلند احيا با خواص فيزيکي، شيميايي، مکانيکي و متالورژيکي مطلوب.

ـ کاهش سرباره‌سازي، افزايش راندمان توليد.

ـ کاهش هزينه‌هاي تصفيه در مراحل بعدي توليد آهن و فولاد (ذوب و تصفيه).

سنگ آهن به دليل گسترش فراوان بايد داراي درصد نسبتا بالايي از فلز باشد تا به عنوان منبع آهن در نظر گرفته شود. به عنوان مثال امروزه ذخايري با عيارکمتر از 25% به عنوان منبع آهن در نظر گرفته نمي شود مگر اينکه گسترش ذخيره در حجم وسيعي بوده و يا از فرآوري ارزان قيمتي برخوردار باشد. بنابراين ارزش سنگ آهن به چهار عامل زير وابسته است :

1- عيار
2- سهولت فرآوري
3- هزينه استخراج
4- حمل سنگ به بازار

 

سنگ آهني که در مجتمع هاي فولاد سازي و ذوب آهن براي توليد آهن خام و فولاد به کار برده مي شود بايد داراي مشخصات معيني از نظر درصد آهن و ساير عناصر موجود در آن باشد تا بتوان آن را در کوره هاي ذوب مصرف نمود. از اينرو در اکثر موارد براي دستيابي به مشخصات سنگ آهن مورد نياز صنايع فولاد سازي بايد سنگ آهن استخراج شده از معادن را فرآوري نمود. هدف از فرآوري سنگ آهن، افزايش عيار آهن و کاهش عيار عناصر مضر و مزاحم در آن است. علاوه بر عناصر مضر تعدادي از عناصر نيز وجود دارند که اگر مقدار آنها از حد معيني فراتر نرود سبب بهبود کيفيت فولاد و يا بهبود وضعيت توليد آن مي شوند. مهمترين مواد مفيد و مضر موجود در سنگ آهن عبارتند از :

اکسيدتيتانيوم( TIO2 )
تيتانيوم سبب بهبود خواص فولاد مي گردد. البته وجود تيتانيوم در سنگ آهن حالت چسبندگي سرباره را بالا برده و سبب غليظ شدن سرباره مي گردد. به همين دليل درجه قليايي پايين تري در سرباره در نظر گرفته مي شود که اين امر سبب تغيير رژيم کار سرباره در کوره بلند مي شود. مقدار زياد تيتان سبب کاهش خاصيت احياپذيري و در نتيجه کاهش متاليزاسيون مورد نظر مي شود. به علت اينکه اکسيد تيتانيوم مي تواند در جدار قسمت پايين کوره بلند يک طبقه محافظ تشکيل دهد، مقدار معين تقريباً بين 2/0-1/0 درصد اکسيد تيتانيوم در سنگ آهن مفيد است.

 

اکسيدمنگنز( Mno2 )
منگنز در بيشتر سنگ آهن ها وجود دارد که حدود 80 درصد آن وارد چدن گرديده و بقيه به صورت اکسيد وارد سرباره مي شود. منگنز استحکام، سختي و مقاومت در برابر سائيدگي فولاد را افزايش مي دهد. وجود منگنز باعث سهولت در امر گوگرد زدايي در چدن و کم کردن تأثير منفي گوگرد جهت توليد فولاد مي شود. در نتيجه بررسيهاي اخير آشکار شده است که مقدار منگنز اثر تعيين کننده اي بر فسفر زدايي در کنورتر دارد. در صورتي که مقدار منگنز چدن مذاب 2/0 و مقدار فسفر آن 1/0 درصد باشد مي توان انتظار داشت که مقدار فسفر فولاد به کمتر از 005/0 درصد کاهش يابد.

اکسيدهاي اسيدي سرباره ساز ( Al2O3 , SiO2 )

مقدار اکسيدهاي اسيدي Al2O3 و SiO2 بايد در سنگ آهن کم باشد. در صورت بالا بودن اين اکسيدهاي اسيدي، به مقدار زيادي سنگ آهک يا دولوميت براي خنثي کردن آن احتياج است که اين امر سبب افزايش سرباره، مصرف سوخت و هزينه بهره برداري شده و ظرفيت توليد کوره کاهش مي يابد. از طرف ديگر سنگ آهک و دولوميت مورد استفاده درگندله سازي بايد خيلي نرم باشند که اين هم باعث افزايش هزينه توليد مي شود. بر پايه محاسبات پژوهشگران در سال 1981 ، افزايش هر يک درصد سيليس در بار ورودي کوره بلند، با توجه به لزوم تامين حداقل سرباره با ترکيب شيميايي متعادل مورد نياز، هزينه توليد چدن خام در تن تقريباً 55/1 دلار افزايش مي دهد. اگر هزينه فرآوري براي حذف يک تن سيليس از کانه آهن 9/2 دلار باشد، هزينه حذف يک تن سيليس اضافي در کوره بلند در حدود 95 دلار است. در طي تحقيقات انجام شده مشاهده شده است که وجود سيليس بيش از حد معين در حين احياء با وستيت ترکيباتي مانند فاياليت را مي دهد که موجب تنزل اکتيويته وستيت مي شود و در نتيجه تاثير منفي بر روي قابليت احياء مي گذارد.

از اين رو به ندرت اتفاق مي افتد که سنگ آهن استخراج شده از معدن بلافاصله پس از طي مراحل خردايش و طبقه بندي در محل به سمت کوره هاي ذوب آهن جهت تهيه فولاد ارسال شود. چرا که در اغلب سنگ هاي آهن درگير کاني هاي آهن و باطله شديد بوده و جهت تامين شرايط بار ورودي صنايع فولاد علاوه بر آزاد سازي نياز به جدا سازي عناصر همراه از کاني هاي آهن دار نيز وجود دارد. سنگ آهن دانه بندي شده مهمترين مواد اوليه مورد نياز واحدهاي توليد چدن به روش کوره بلند مي باشد. در فرآيند کوره بلند براي اقتصادي بودن روش توليد سعي مي‏شود که عيار آهن سنگ آهن که براي توليد چدن بکار مي‏رود بيش از 60 درصد باشد.

 

شرکت پرشیا معادن جنوب

سنگ آهک انگوران

معدن سنگ آهک انگوران در شمال غرب شهرستان بندرعباس و در فاصله 7 کیلومتری شمال روستای انگوران واقع شده است.
سنگ آهک انگوران از نظر کیفی از کیفیت بالایی برخوردار است. درصد ناخالصی¬ها و عناصر مزاحم در نمونه های آزمایش شده بسیار کم می باشد که این موضوع باعث ارزشمندتر شدن و کاربردی تر شدن این ماده معدنی می گردد.
نزدیکی محدوده به اسکله شهید رجایی که بزرگترین قطب اقتصادی کشور می باشد  از عوامل مهم در كاهش هزينه حمل و نقل و اقتصادي تر شدن طرح و كاهش هزينه هاي جاري معدن ميباشد و امکان  صادر کردن این ماده معدنی را به کشورهای مهم مصرف کننده  به خصوص هندوستان را مهیا می کند. نظر به اینکه  سنگ آهک یکی از مواد مهم مورد نیاز صنعت فولاد محسوب میشود معدن انگوران نزدیکترین محدوده به صنایع فولاد منطقه مانند شرکت فولاد هرمزگان میباشد.
مجاورت معدن مذکور با گنبد نمکی انگوران این امکان را برای بهره بردار ایجاد می کند که علاوه بر تولید سنگ آهک به صورت لاشه آهکی و ماکادم با استفاده از نمک موجود در گنبد اقدام به تولید کمپلکس آهک و نمک ( سودااش ) نماید.

اطلاعات بیشتر...

شرکت پرشیا معادن جنوب

سنگ لاشه انگوران

موقعیت معدن مورد نظر  در 70 کیلومتری غرب بندرعباس و در نزدیکی روستای انگوران می باشد.دسترسی به منطقه مورد نظر از طریق جاده آسفالته اسکله شهیدباهنر – تازیان مقدور می باشد.
این معدن در جوار معدن آهک  انگوران واقع شده است. به دلیل نزدیکی این معدن به آهک انگوران بخشی از ماده معدنی استخراجی جهت دانه بندی به این معدن منتقل خواهد شد و بخشی از سنگ لاشه تولیدی به صورت آرمور، فیلتر و مغزه که جهت اسکله سازی و ساخت موج شکن مناسب می باشد وارد بازار مصرف می گردد.
حجم بالای عملیات عمرانی و اسکله سازی در استان هرمزگان باعث افزایش اهمیت این ماده معدنی می گردد.
از مزیت های معدن انگوران نزدیکی به جاده اصلی و امکان حمل آسان و نزدیکی این معدن به اسکله شهید رجایی می باشد.

اطلاعات بیشتر...


شرکت پرشیا معادن جنوب

مخلوط کوهی گچین

محدوده مورد مطالعه در 30 کیلومتری غرب بندرعباس و در مسير جاده بندرعباس – گچين و در ضلع شرقی گنبد نمکی گچین قرار دارد.
این محدوده از توابع بندرعباس می باشد و روستاي بوستانو  در 3 کیلومتری آن واقع شده است.
این معدن در حال حاضر دارای پروانه بهره برداری می باشد وچند هزار تن ماده معدنی به صورت دپو شده در محل معدن موجود می باشد.
عمده استفاده مخلوط کوهی استخراجی از این معدن در جاده سازی و زیرسازی می باشد. از مزیت های این معدن نزدیکی به اسکله شهید رجایی جهت استفاده شرکتهای پیمانکار اجرای راه و ابنیه و حجم بالای عملیات عمرانی و جاده سازی  در استان هرمزگان می باشد.

اطلاعات بیشتر...


شرکت پرشیا معادن جنوب

سنگ چینی حسن آبادو بویه

معدن سنگ چيني حسن آباد و بويه در 218 کیلومتری شمال شرق بندرعباس. و در20 کیلومتری شمال شرق باغات واقع گردیده است.در حال حاضر معدن دارای 3 سینه کار استخراجی  می باشد و چند هزارتن ماده معدنی در محل معدن به صورت دپو شده موجود می باشد.
کاربردعمده سنگ چینی در ساختمان سازی به عنوان سنگ نما می باشد ازاین ماده معدنی می توان جهت تولید پودر سنگ یا تولید پودر میکرونیزه نیز می توان استفاده کرد.
در صورت تبدیل این ماده معدنی به پودر سنگ در صنایع مختلف مانند پرکننده در تهیه آسفالت کودشیمیایی،صنعت ساختمان ،حشره کشها ،رنگ سازی ،لاستیک سازی  و... کاربرد فراوان دارد.
تقاضا برای این ماده معدنی در کشورهای اروپایی رو به افزایش می باشد و اکثر کشورهای صنعتی متقاضی دریافت این ماده معدنی می باشند.در صورت اجرای این طرح این ماده به کشورهای حاشیه خلیج فارس ارسال و از آنجا به کشورهای اروپایی فرستاده می شود.

اطلاعات بیشتر...


شرکت پرشیا معادن جنوب

سنگ گچ نیمه کار

معدن سنگ گچ نیمه کار در 70 کیلومتری غرب بندرعباس و در 6 کیلومتری روستای نیمه کار واقع شده است.این محدوده دارای گواهی کشف  می باشدو پروانه بهره برداری آن نیز در حال صدور می باشد.کیفیت بالای ماده معدنی ، این محدوده را از نظر اقتصادی بودن فعالیت معدنکاری صد در صد توجیه میکند .

اطلاعات بیشتر...

شرکت پرشیا معادن جنوب

سنگ لاشه نیمه کار

محدوده مورد مطالعه در 75 کیلومتری غرب بندرعباس در مسير جاده بندرعباس – خمیر و در 3 کیلومتری روستاي نیمه­کار واقع شده است. دسترسی به منطقه مورد نظر از طریق جاده آسفالته بندرعباس–انگوران مقدور می­باشد.
سنگ لاشه آهکی مشاهده شده در منطقه جهت پروژههای زیر سازی مناسب می باشد که با توجه به پروژه های رو به افزایش موجود در بندرعباس این ماده معدنی از ارزش بالایی برخوردار است.
این معدن دارای پروانه بهره برداری می باشد.

اطلاعات بیشتر...


شرکت پرشیا معادن جنوب

مخلوط کوهی بستانو

محدوده مورد مطالعه در جنوب استان هرمزگان و در 40 کیلومتری بندرعباس در مسیر جاده گچین–بندرعباس واقع شده است و از توابع بندرعباس محسوب می شود. نزدیک ترین روستا به محدوده مورد نظر روستای بوستانو می باشد که در 5 کیلومتری معدن قرار دارد. گنبد نمکی گچین درجنوب محدوده ثبتی واقع شده است.
ماده معدنی اصلی در این محدوده مخلوط کوهی می باشد. پروانه اکتشاف معدن از طرف سازمان صنایع و معادن استان هرمزگان صادر گردیده است و در حال حاضر سیکل اداری جهت صدور گواهی کشف معدن در حال پیگیری می باشد و در آینده نزدیک گواهی کشف محدوده مخلوط کوهی بوستانو صادر می گردد.
با توجه به گستردگی پروژه¬های عمرانی مانند، پل سازی، ساختمان سازی، ساخت بتن و راهسازی در استان هرمزگان استحصال این ماده معدنی قابل توجیه می باشد .از نظر بررسی کیفی مخلوط کوهی بوستانو دارای کیفیت خوب  از نظر دانه بندی می باشد که این پارامتر باعث ارزشمندتر شدن این ماده معدنی می گردد.

اطلاعات بیشتر...

شرکت پرشیا معادن جنوب

سنگ آهک کشار بالا

محدوده اکتشافی مورد نظر در 60 کیلومتری بندرعباس و در مسیر بندرعباس-انگوران واقع شده است.
از نظر تقسیمات زمین شناسی، منطقه مورد نظر در زون ساختاری زاگرس چین خورده و برروی نقشه 1:250000 بندرعباس تقسیم بندی گردیده است.
نزدیکی محدوده به اسکله شهید رجایی که یکی از بزرگترین قطب های اقتصادی کشور می باشد از عوامل مهم در كاهش هزينه حمل و نقل و اقتصادي تر شدن طرح و كاهش هزينه هاي جاري معدن مي باشد و امکان  صادر کردن این ماده معدنی را به کشورهای حوزه خلیج فارس و همچنین کشورهای چین و هندوستان که از عمده مصرف کنندگان این ماده معدنی محسوب می شود را مهیا می کند.
از دیگر نکات مثبت این معدن نیز نزدیکی به عمده مصرف کنندگان سنگ آهک از جمله شرکت فولاد هرمزگان می باشد.

اطلاعات بیشتر...

پیوندها

اخبار شرکت

کروکی آنلاین شرکت

کروکی آنلاین معادن پرشیا معادن جنوب:

فعالیت ها و خدمات شرکت

فعالیت ها و قابلیت های شرکت پرشیا معادن جنوب: انجام امور معدنی ازاکتشاف تا بهره برداری نقشه برداری و تهیه نقشه های توپوگرافی و زمین…

افتتاح سایت جدید شرکت

وب سایت رسمی شرکت پرشیا معادن جنوب با طراحی جدید و بروز توسط شرکت داتیس سیستم افتتاح شد.

قهرمانی ووشوي ايران با حمایت پرشیا معادن جنوب

قهرمانی ووشوي ايران در رقابتهاي بين المللي آلمان با حمابت پرشیا معادن جنوب به ثمر رسید.

درباره ما

شرکت فنی مهندسی پرشیا معادن جنوب در تاریخ 87/6/6 با کادری مجرب و دوره دیده در زمینه ارائه خدمات فنی و مهندسی و انجام امور معدنی تاسیس گردید.

هدف از اين تشكل ، ارائه خدمات فني مهندسي در طيف وسيع مشاوره تا اجرا می باشد.

شرکت مذکور  علاوه بر ارائه خدمات فنی و مهندسی، دارای 9 معدن در سطح استان هرمزگان می باشد که از این تعداد، 3 معدن دارای پروانه اکتشاف ، 1 معدن دارای گواهی کشف وتعداد 5 معدن دارای پروانه بهره برداری می باشد که در آینده نزدیک تمامی این معدن به بهره برداری کامل خواهند رسید


اطلاعات تماس

شرکت پرشیا معادن جنوب

دفتر شرکت: بندرعباس، چهار راه دانشگاه، نبش ضلع شرقی، ساختمان آرمی، طبقه چهارم،واحد10

تلفکس: 33682798-076  

موبایل: 09171611311

پست الکترونیک:

فرم تماس با ما